Fiskgratäng med kokos, röd curry, rödbeta och tomat

1 hokiblock, fryst ca 400 gram
1 ask findus "våra finaste" baby-rödbetor i klyftor, 230 gram fryst
1 burk lätt kokosmjölk
3 tsk röd currypasta
2 msk hummerfond
1 ask cocktailtomater
2 rödlökar, finhackade
1 kruka gräslök, hackad
3 msk örtkryddor provencale, frysta
1 dl riven ost 10%
mineralsalt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Låt rödbetorna få ett uppkok i en kastrull med vatten. Häll av dem i en sil. Lägg det frysta fiskblocket i botten på en stor gratängform, lägg rödbetorna runt om. Blanda kokosmjölken med currypasta, fond, tomater, finhackad rödlök, hackad gräslök, örtkryddor, salt och peppar. Häll blandningen runt om och över hela fiskblocket. Strö över riven ost och sätt in i ugnen i 30-40 minuter. Serverar med ris och grönsaker.
Fiskgratäng med fänkål, dill och senap

1 hokiblock, fryst ca 400 gram
1 burk minifraiche 5 %
1 dl minimjölk
4 msk senap
1 dl finhackad färsk dill
1 liten purjolök, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 fänkål, strimlad
mineralsalt och vitpeppar
1 lime, skalet + saften
170 gram kräftstjärtar
Sätt ungen på 200 grader. Lägg hokiblocket i mitten av en ugnsfast form. Bland creme fraiche, mjölk, senap, dill, rivet limeskal och pressad lime i en bunke. Sprid ut strimlad paprika, fänkål och purjo runt fisken i formen. Salta och peppra på fisken. Häll creme fraiche-blandningen över fisk och grönsaker och sätt in i ugnen i 35 minuter. Efter 35 minuter häll på kräftstjärtar och riven ost. Gratinera i 5-10 minuter till servera med ris eller potatis.
Hade en massa till men nu tycker de att jag ska göra något vettigt på jobbet oxå :-) kan förstå det.
Hoppas det ska smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar