
2 limpor;
2,5 dl osötad basmüsli
1/2 msk mineralsalt
2 tsk bikarbonat
1,5 dl vetegroddar
1 dl flagad mandel
1 dl hela linfrön
5 dl fullkornsmjöl av dinkel
2,5 dl vetemjöl
ev 0,25 dl flytande honung
2 msk malen kanel
8 dl mild lättyoghurt
ca 2 dl färska blåbär
olja till limpformarna
Sätt ugnen på 175 grader och smörj in två limpformar med lite olja. Blanda alla torra ingredienser i en bunke ordentligt så att bikarbonaten blir jämt fördelad i hela blandningen. Rör sedan ner honung, yoghurt och blåbär. Degen blir mer lik en smet det ska den vara när man bakar på dinkelmjöl. Fördela smeten i de två formarna och grädda längst ner i ugnen i ca 1-1,5 timme. Låt svalna på galler i formen innan du stjälper upp bröden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar