
5 portioner;
5 dl skalade räkor
400 g fryst bladspenat
2 msk olivolja
1 finhackad rödlök
havssalt och vitpeppar
1 brk (2dl) minifraiche 5 % kokbar
2 msk bongs hummerfond
1 dl ekologisk lättmjölk
1/2 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 dl finhackad färsk dill
6 lasagneplattor med spenat
1 dl riven parmesan
Gör så här;
Sätt ugnen på 225 grader. Fräs spenat och finhackad rödlök i en kastrull. Salta och peppra. Vispa minifraiche med fond, mjölk och finhackad dill + ev vitt vin. Smörj en form med lite olivolja. Lägg först ett lager med plattor i botten (3 st). Lägg på spenat och lökblandning samt räkor och creme fraicheröra. Lägg ett lager med plattor till och avsluta med spenat och lök samt cremefraicheröra igen och parmesanost på. Sätt in i ugnen 25-30 minuter. Servera med mycket grönt.
Jag menar hur gott låter inte detta! Bara hem och testa. För er som annu inte har besökt denna sida kan jag varmt rekommendera er att titta in. Ni kommer inte att bli besvikna.
Ha det gött!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar