onsdag, december 10, 2008

Nougatkulor
Ingredienser

Tips! Rulla kulorna i kakao istället för att doppa dem i choklad.

Gör så här

1 Skär nougaten i 20–25 mindre bitar. Gör detsamma med mandelmassan.
2 Kavla eller tryck ut mandelmassan till en liten platta och lägg på en bit nougat.
3 Rulla ihop till en kula där mandelmassan täcker nougaten. Gör likadant med resten av mandelmassan och nougaten.
4 Smält chokladen i vattenbad och rör ut chokladen med oljan.
5 Doppa kulorna i den smälta chokladen.
6 Lägg kulorna på en bricka eller skärbräda och ställ kallt att stelna.
7 Lossa försiktigt nougatkulorna från underlaget och lägg i en burk.
8 Förvara nougatkulorna kallt.

När jag väl hittar ett recept gäller det att lägga ut det på bloggen för annars hittar jag det aldrig men dessa lät väldigt intressant får se om jag hinner fixa dessa oxå under helgen. Alltid roligt att göra sitt eget godis, blir kanske inte lika fina men det är en speciellt känsla att bjuda på godis som man själv har gjort. Enda gången på året jag brukar lägga ner mig och göra godis är just vid jul.

Inga kommentarer: