torsdag, augusti 02, 2007

Snart bär det av till Bulgarien:-)

Hade ställt klockan på alarm 07.25 men vaknade utav mig själv strax innan vilket var toppen eftersom då slipper jag väcka min sambo som ligger och sover. Kan säga att min kropp inte mår speciellt bra efter denna lilla semestern med alla godsaker som jag har stoppat i mig, men jag har absolut inget dåligt samvete över det, det är det som är det bästa! Jag har verkligen kunnat njuta utav att stoppa i mig dessa godsaker men nu känner jag att jag vill ta tag i allt och verkligen sätta fart ;-)

Blev en dålig morgonpromenad, fick så jäkla ont på utsidan av höger smalben att jag knappt kunde gå. Förstår inte riktigt varför, det är andra gången sedan jag kom tillbaka till Lund som detta händer, hände aldrig när jag var ute och promenerade hemma i Karlstad. Det är som en krampaktig känsla som inte släpper det spelar heller ingen roll hur jag går, långsamt eller snabbt det spelade ingen som helst roll. Hoppas på bättre lycka imorgon.

Körde även ett styrketräningspass med G, rygg, biceps och mage stod på schemat tyvärr håller Gerdahallen på att renovera gymmet så det är lite mindre än i vanliga fall men det går att köra på ganska bra ändå. Min motivation försvann så fort jag kom till gymmet, jag ville verkligen inte köra men jag kämpade mig igenom passet. Långt ifrån ett utav de bättre passen jag genomfört men helt okej med tanke på min motivationsbrist. Resan till Bulgarien kommer väldigt lämpligt, efter resan kanske motivationen är tillbaka på topp igen för idag var den helt borta.

Hittade några roliga recept som passar utmärkt till grillmaten ;-)

Avokado & Mangosalsa 4 pers

1 avokado
½ mango
½ röd chilifrukt ex spansk peppar
1-2 vitlöksklyftor
2msk pressad limesaft
1msk olivolja
1 kruka korinader
½-1tsk Seltin (salt)
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här: Skala mangon och skär loss köttet från kärnan, tärna det sedan . Ta bort skalet och kärnan från avokadon, tärna även denna. Skala vitlöken, pressa eller finhacka. Finhacka koriander och chilifrukten. Blanda sedan försiktigt samma dessa ingredienser, tillsätt limesaften, olivolja, saltet, pepparn. Rör om ytterligare. Låt stå1 timme i kylen. Gott till Fågel, fisk och skaldjur.

Grillad Sparris med Pinjenötter och Permasan 4 pers

500g färska sparris
4tsk rostade pinjenötter
4 msk grovriven permasanost

Gör så här: Skiva bort den ljusa delen längst ner då den är hård och trådig att äta. Grilla sparrisen, rosta pinjenötterna i en torr het panna, riv permasanen grovt. När sparrisen är klar efter några minuter strör du bara över nötterna och osten.
Pinjenötter innehåller bra fetter, osetn däremot är en smakhöjare då den inte är vidare nyttig. Men små mängder är helt ok :-) Gott till det mesta. Perfekt för den som vill hålla nere på kolhydraterna.

Het Fikonsalsa 4 pers

15 torkade fikon
1 röd paprika
1 röd lök
2 gröna chilifrukter ex jalapenos
1 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
½-1 tsk Seltin
2 msk färsk persilja

Gör så här: Hacka fikonen grovt, skölj, kärna ur och finhacka rödpaprikan och chilin. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka persiljan. Blanda samman olivolja, citronjuice och saltet i en skål. Vänd ner fikon, paprik, lök, chili och persiljan. Låt stå kallt 1 timme i kylen. Gott till Fågel, nöt-/fläskkött, lamm eller ost tex halloumi. Detta är utmärkt efter ett hårt träningspass då fikonen innehåller en hel del kolhydrater!

GRILLAD ROSTBIFF m. KOKTA RÖDBETOR & PEPPARROTSKESELLA 2 pers

300g Färdiggrillad och skivad rostbiff på tex ICA
400g färska rödbetor
1 dl Lättkesella,
½ msk riven pepparrot
1 tsk Dijonsenap
½ kruka Färsk gräslök
2 tsk kapris
salt
peppar

Gör såhär:Koka rödbetorna med skal på i ca 40 min (beroende på storlek) eller tills de är mjuka, dvs det går att sticka rätt igenom utan större motstånd. Lägg dem sedan i kallt vatten så att de svalnar en del vilket underlättar skalnadet, skiva sedan i mindre bitar.
Riv pepparroten och klipp gräslöken
Blanda ihop lättkesella med pepparroten, senapen, kaprisen och gräslöken, lägg i mer senap och pepparrot om du vill ha mer sting, salta och peppra.Lägg upp rödbetorna på en tallrik, rulla ihop rostbiffen och placera dem på rotfrukten, toppa med pepparrotskesellan

Hoppas att det ska smaka!

Inga kommentarer: